08.06. Поставите циљеве

Да бисте постигли успех у учењу, морате да дефинишете циљеве које желите да постигнете. Успех је саздан од циљева.
Сви успешни студенти и ученици су циљно оријентисани. Знају шта желе и свакодневно се усресређују да то и постигну.
Ваша способност да поставите циљеве је круцијална вештина да успете на факултету или школи. Ако одлучите шта је то што желите у школи или факултету, почећете непогрешиво да се крећете у правцу свога циља.
У својој књизи „Чему Вас не уче на Харвардској школи бизниса” Марк Мек Кормак говори о истраживању спроведеном на Харварду 1979. године. Тада је од полазника постдипломских студија затражено да одговоре на питање да ли имају јасно постављене циљеве као и планове за њихово остварење. Само три посто постдипломаца је одговорило да има јасно зацртане и дефинисане циљеве. Када су 10 година касније истраживачи поново интервјуисали некадашње постдиплоимце, установили су да ових 3% људи који су имали циљеве зарађује 10 пута више од преосталих 97% постдипломаца заједно.
Успешни људи улажу потребно време да одреде своје циљеве и приоритете да би им постало јасно ко су и шта желе. Као кад архитекта пре почетка градње црта детаљан план зграде.
Хенри Дејвид Торо је давно написао: „Да ли сте саградили своје куле у ваздуху. Јесте. Одлично. Тамо је и требало да их саградите. А сад се дајте на посао и саградите темеље испод њих.” Исто тако је и у учењу. Кулу (завршетак школе или факултета, полагање испита и сл) сте саградили у мислима, а сада треба да направите мердевине да се попнете до те куле.

Две методе постављања циљева

Како да поставите циљеве у учењу? Можете користити методу мождане турбуленције.
Ево како она функционише:
Изаберите неки циљ који имате, запишите га у форми питања на врху парчета папира. Онда, напишите тридесет одговора на то питање. На пример, можете написати: „Шта могу урадити да бих уписао следеће годину?” Тада можете написати неке одговоре, рецимо: „Одлазићу редовно на предавања”, „Устајаћу сваког дана раније“, „Учићу један сат дуже од осталих“, „Почећу учење на време” или „Планираћу своје активности један дан пре“ и сл. Треба да тежите да напишете најмање тридесет одговора на овај начин, а ако је могуће и више.
Изаберите једну идеју са ваше листе и предузмите кораке у вези са њом, одмах. Радите ову вежбу сваког дана у недељи. Нека вам то буде прва ствар ујутру за било које питање или циљ.
Друга метода јесте да направите главни план (обично се односи на период једне школске године) који се састоји од мањих циљева које треба да испуните, уколико желите да га достигнете. Затим креирајте шестомесечни, тромесечни и једномесечни план начињен од мањих циљева које би требало да достигнете како бисте остварили своје главне циљеве. Сваки од њих би требало да се заснива на претходном плану.
И коначно, поставите листу ствари које треба да урадите у току дана како бисте се приближавали општим циљевима. У раној фази ови циљеви могу бити читање књига и сакупљање информација о остваривању ваших циљева. Ово ће вам помоћи да побољшате квалитет и реалност приликом постављања циљева. И најзад, поново прегледајте ваше планове и уверите се да се поклапају са начином на који желите да живите.
Пошто сте се одлучили за прву групу планова, наставите да поново прегледате и ажурирате листу својих дневних обавеза. С времена на време поново прегледајте дугорочне планове и прилагодите их тако да одражавају ваше променљиве приоритете и искуство.

Осам смерница за постављање циљева

Упутства која следе ће вам помоћи да поставите ефективне циљеве:
1.    Позитивно искажите своје циљеве.
2.    Будите јасни. Поставите јасан циљ, ставите датуме, време, мерила како бисте могли да оцените достигнуће. Уколико ово урадите, тачно ћете знати када сте постигли циљ и моћи ћете у потпуности да уживате у томе што сте постигли.
3.    Поставите приоритете. Тамо где имате неколико циљева, дајте сваком приоритет. Ово вам помаже да избегнете осећај претрпаности превеликим бројем циљева и помаже вам да усресредите пажњу на најбитније.
4.    Записујте циљеве. То их кристалише и јача.
5.    Оперативни циљеви треба да остану мали. Ако је циљ превелик, онда вам се може чинити да не напредујете. Уколико циљеве одржавате малим и променљивим, постоје веће шансе да будете награђени. Одвојите мале циљеве од великих.
6.    Поставите циљеве перформанси, а не крајње циљеве. Требало би да водите рачуна да поставите циљеве над којима имате што је више контроле. Ништа није тако обесхрабрујуће од неостварења циља због разлога који су ван ваше контроле. Уколико постављате циљеве на основу личних перформанси, можете да контролишете достигнуће својих циљева и будете задовољни њима.
7.    Поставите реалне и прагматичне циљеве. Важно је поставити циљеве које можете да постигнете.
8.    Немојте да постављате циљеве сувише ниско. Исто као што је важно да не постављате циљеве нереално високо, немојте их постављати ни сувише ниско. Требало би да поставите циљеве тако да су мало ван вашег непосредног домашаја, али не толико далеко да нема наде да се достигну. Нико неће уложити озбиљне напоре у остваривање циља за који верује да је нереалан.

Тест: Да ли сте циљно оријентисани?

(Извор: http://www.radanpro.com/literatura/mng005.php, 22.12.2012.)
Пред вама се налази дванаест питања на која треба једноставно одговорити, са ДА или НЕ.
1.    Да ли имате записане своје циљеве учења?
2.    Да ли ваши циљеви почињу са глаголом радње (научити, положити, постићи...)?
3.    Да ли ваш постигнути циљ производи кључни резултат?
4.    Да ли је ваш циљ мерљив?
5.    Да ли се ваш циљ уклапа у ваше активности?
6.    Да ли ја ваш циљ реалан и остварљив уз известан напор?
7.    Да ли је ваш циљ у складу са вашим плановима?
8.    Да ли сте за остварење циља обезбедили потребне ресурсе (време, материјале, амбијент...)?
9.    Када се циљ, оствари, да ли ће оправдати уложена средства?
10.    Да ли сте задовољни како сте формулисали циљеве?
11.    Да ли су вам јасне користи од остварења циља?
12.    Да ли сте утврдили календар праћења и евалуације остварења циљева?

Резултати:
  • 10, 11 и 12 одговора са ДА - Увек знате шта треба да урадите и шта се од вас очекује.
  • 7, 8, 9 и 10 одговора са ДА - Немате добро распоређене приоритете. Предност дајете циљевима и активностима које преферирате.
  • 4, 5, 6 одговора са ДА - Има пуно конфузије и збрке у формулисању својих цилева. Посаветујте се са онима који су успешни у постављању и остварењу циљева.
  • 1, 2 и 3 одговора са ДА - Око вас је „густа магла“. Не знате шта треба радити.

Comments